tisdag 30 november 2010

Montezuma

Jag foralskade mig i Montezuma sa fort jag kom dit. Inte sa svart med tanke pa att det ar en fargglad by alldeles intill stranden med mysiga restauranger, cafeer och butiker. Jamfort med Quepos ar stamningen valdigt harlig och allt och alla ar valdigt laid back. Det ar inte alls svart att slappa taget och bara go with the flow, vilket var exakt det jag gjorde.

Min vardfamilj bodde i Cabuya, en annu mindre by (eller rattare sagt nagra gator) 20 min med buss fran Montezuma. Familjen var underbar och bestod av vardmamma Yessenia, vardpappa Lucas och deras 4 barn och en massa djur. Jag fick en egen liten bungalow med dubbelsang och privat toa/dusch!

Volontarprojektet var tyvarr inget vidare och da jag inte var en assisterande engelskalarare som utlovat utan var den enda engelsktalande pa skolan (maste jag tillagga att jag aven var den enda icke-spansktalande pa skolan?) var det valdigt svart att kommunicera och undervida. Dagarna spenderade jag darfor mest pa stranden eller i byn och under mina dagar i Montezuma traffade jag en hel del skona manniskor, de flesta semestrande amerikaner eller europeiska backpackers och jag fick dessutom helgbesok av ett gang vanner fran Quepos. Vi checkade in pa ett underbart hostel vid stranden och tillsammans med dem besokte jag "costa ricas finaste sandstrand" (ja den var vacker) och jag passade aven pa att visa dem djungel och vattenfall i Montezuma. Sofie och jag passade aven pa att lyxa till det med den hittils dyraste men godaste middagen samt lunch och ett "biobesok" med fantastiska brownies. Med andra ord njot jag fullt ut av min vistelse i Montezuma och ar valdigt tacksam for alla fantastiska manniskor jag motte dar!

Ett litet S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar