söndag 13 november 2011

Din dag, pappa.

Idag är det en dag vi kallar "fars dag". Någon gång var det någon som bestämde att vi just idag skulle hedra våra pappor, att vi skulle ge dom en egen dag, en fars dag. En dag där man går upp lite tidigare än vanligt för att baka något gott och servera sin pappa frukost på sängen. Eftersom att jag idag varken har gått upp tidigt, bakat eller träffat min pappa kommer här istället en liten hyllning till honom.


Pappa, du har lärt mig mycket. Du har lärt mig att klippa gräset, du har lärt mig att dra kablar i ett helt hus, du har lärt mig hur man målar en vägg, du har lärt mig hur man byter däck på bilen, du har lärt mig hur man sätter upp en julbelysning, du har lärt mig hur man tänder en brasa i spisen, du har lärt mig hur man hissar och viker en flagga, du har lärt mig hur man skruvar ihop IKEA-möbler, du har lärt mig hur man gräver ned ett bredband i trädgården, du har lärt mig att löda, du har lärt mig hur man spikar och bygger sina egna saker, du har lärt mig att hugga ved, du har lärt mig lösa alla möjliga tekniska problem, du har lärt mig att grilla, du har lärt mig att köra bil. Du har lärt mig att bli den jag är. Du har också lärt mig massor mer. Tack, fortsätt gärna med det.


Och pappa, för mig är alla dagar dina. 


/Ett litet S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar