måndag 12 december 2011

Fyra minuter i himlen

Det är ungefär 400 meter från min lägenhet till skolan och det tar mig ungefär fyra minuter att ta mig dit. I Stockholm var jag van vid en resväg, vart jag än skulle, på absolut minst trettio minuter. Trettio minuter av bortkastad tid som jag varje gång önskade att jag kunde lägga på någonting annat. Men det var också trettio minuter av känslor. Trettio minuter jag spenderade med mig själv, musik och tankar. Dessa trettio minuter av reflektion och njutning saknar jag varje morgon. Därför är det någonting alldeles speciellt med de fyra minuter jag har innan jag är framme i skolan.

Det är måndag, dagen innan Lucia, och jag stänger igen dörren och vrider nyckeln ett varv åt höger. Jag småskuttar nedför trappstegen samtidigt som jag så fort som möjligt försöker få igång musiken i mina hörlurar. Sladden har trasslat till sig som vanligt och jag svär tyst för mig själv och lovar att jag måste försöka komma på ett knep att undvika detta. Lagom till att jag svängt förbi tjugoettan drar musiken igång och jag kan ta ett djupt andetag och känna hur hela kroppen fylls med energi. Jag känner hur jag fylls med glädje, lycka och hopp och jag känner på mig att det blir en bra dag. När jag lite senare är framme tackar jag Chino y Nacho för fyra bra minuter och bestämmer mig för att det redan är en bra dag.

Morgonens låt: Chino & Nacho – Niña Bonita
Morgonens känslor: Costa Rica-fever

/Lilla S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar