söndag 29 januari 2012

Att vidga sina vyer

Jag har bott i Sverige i snart 23 år. Jag är uppvuxen i villa i Stockholms förort och har sedan liten tillbringat somrarna på Sveriges framsida; Västkusten. Jag har  klappat djuren på Skansen vid flertalet tillfällen, åkt båt genom Stockholms skärgård, studerat vid två av Stockholms 19 Universitet och Högskolor, varit i både Stockholms tingsrätt, stadshuset, regeringshuset och slottet, sjungit med till Lasse Berghagen på Allsång på Skansen, spytt av karusellerna på Grönan och (tack vare eller kanske till följd av tre år på kulturlinjen) besökt nästan alla Stockholms museer.

Jag är snart 23 år och har gått på Kinesiska muren, varit vilse och ensam på Cuba, sett Bob Dylan och Ziggy Marley uppträda och åkt svart taxi genom halva Costa Rica. Jag har bott i Sverige i snart 23 år men har aldrig varit längre norrut än Gävle och aldrig längre söderut än Malmö. Jag har varit på Gotland, men aldrig på Öland. Jag har aldrig varit på Skara sommarland, jag har precis insett att Småland inte är Skåne och jag har bara åkt skidor 4 gånger i hela mitt liv.

Därför har jag nu bestämt mig för att att dedicera det kommande halvåret till Sverige (och kanske framför allt Småland, Halland och Skåne) och göra och se sådana svenska saker som man borde göra när man är svensk. Startfältet gick av stapeln i går när jag och mina Campusvänner vågade oss utanför Växjö till söta lilla Hovmanstorp. Första steget mot nya perspektiv.

Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas.
- Goethe

/Litet S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar