fredag 20 april 2012

Vad hände med storstaden?

Det är torsdag kväll och jag är på väg hem från en salsabar i Stockholm. Klockan är ett när jag kommer fram till stationen och inser att nästa tåg inte går förrän klockan fem. Aningen överrumplad och irriterad vänder jag om och trampar iväg mot tunnelbanan istället. Väl framme visar jag upp min nybetalda remsa i biljettluckan och säger trevligt "Brommaplan tack" varpå jag får till svar att det inte går för sig, att det inte går några fler tunnelbanor dit ikväll, att jag helt enkelt precis missat den sista. Jag tittar på mannen i biljettluckan som om han kommit från en annan planet och säger att han ju måste skämta. Jag tittar mig omkring och undrar om det inte är Stockholm jag är i? Och om klockan inte bara är ett? Och frågar högt hur det är möjligt att det inte går några tunnelbanor? Jag förväntar mig inte att mannen i biljettluckan ska ha ett svar eller att han ska sätta in en extra tunnelbana åt mig. Istället står jag helt still en stund och bara kan inte förstå hur jag hamnat i detta scenario. Hur är det möjligt att det inte går att ta sig hem från stan en torsdagskväll strax efter midnatt i centrala Stockholm? Jag inser plötsligt att det inte bara är småstäder som Växjö som inte har någon natttrafik, inte ens Sveriges huvudstad har det.

Snopet, helt enkelt

1 kommentar:

  1. :-)
    01:49 - 02:13 buss 591 från Centralen (Vasagatan) mot Livgardet. Kliv av vid Spånga station.
    På lördagar går pendeln senare. Du har varit borta för länge

    SvaraRadera