fredag 11 maj 2012

Den bästa tiden är nu

Trots att jag noga andas och lever i nuet är jag ständigt förföljd av tiden. Likt en skugga hänger den efter mig och påminner om dess existens. Att leva i nuet är inte att trycka på paus, tiden den fortsätter ju att gå ändå. Det som händer nu är imorgon igår och var igår ingenting mer än möjligtvis en tanke. Nuet är grunden till det som redan hänt och det som kommer att hända. Att leva i nuet är att leva i takt med tiden. Men tiden den pressar på och den skrämmer mig. Den förvirrar mig. Ett år sedan känns som igår samtidigt som igår känns som ett år sedan. Jag är rädd för det som redan varit och jag är rädd för det som ännu inte varit. Jag är rädd för tiden och det gör mig illa till mods. Någonstans i mitt tidkaos är det trots allt nuet som gör mig lugn, för nuet är det enda jag kan kontrollera. Därför är den bästa tiden nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar