måndag 26 maj 2014

Framtidens bakslag.

Jag vaknar tjugo i åtta av tuppen, det har blivit en behaglig daglig rutin. Solens strålar försöker tränga sig in genom det lilla fönstret. Jag är ledig idag och ska åka in till byn för några ärenden. Det är en bra dag att vakna upp till. Ändå vaknar jag med en obehaglig känsla i magen. Idag är dagen efter EU-valet. Det går inte att känna sig nöjd idag. Det går inte att le åt livet en sådan dag som idag, en dag där Sverigedemokraterna och dess synonymer i grannländerna tagit plats i Europaparlamentet. Det svenska folket har röstat in ett främlingsfientligt parti i EU och jag är rädd. Jag är rädd för att framtiden kommer bli någonting jag inte vill.

Och vem finns där att skylla? Ska vi skylla på de 50% av den röstberättigande svenska befolkningen som inte lade sin röst och istället bidrog till att ett parti som SD fick en skjuts in i Europaparlamentet? Ska vi skylla på de dryga 10 % som valde att lägga sin röst på SD? Ska vi skylla på den svenska staten som drivit fram ett samhälle med främlingsfientliga åsikter? Ska vi skylla på att den svenska utbildningen inte bättre lyckats skapa ett samhälle med respekt för olikheter och byggt på kärlek? Ska vi skylla på demokratin, den som säger att alla ska få ha sin åsikt?

Idag blir en dag för reflektion och vila. Idag bör världens befolkning reflektera över vad EU-valets resultat speglar. Vill vi verkligen leva i en värld där man gör skillnad mellan människor och där alla människor inte ges samma värde? Vill vi leva i en värld som styrs av inkompetenta och rasistiska politiker? Imorgon är det dags att agera. Imorgon är en dag för debatt och för en bättre framtid, en dag för oss alla att stå upp för de mänskliga rättigheter vi är värda.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar